Over mij

Dit ben ik

In het kort

Ik wil mensen helpen, riep ik enthousiast toen mij werd gevraagd wat ik later als ik groot werd wilde gaan doen. Het was dan ook niet verrassend dat toen ik mijn studierichting moest kiezen, het psychologie werd.

Maar na dik een jaar aan de universiteit Leiden, besloot ik een totaal andere richting op te gaan: computers en internet. Al was dat minder ver van mijn psychologie-roots dan ik toen had bedacht. Ook online marketing en communicatie gaat over het gedrag van mensen en dat bleef ik interessant vinden.

Naast mijn banen en uiteindelijk onderneming op het gebied van online, coachte regelmatig mensen. Door mijn eigen levenservaring, gekoppeld met mijn interesse in menselijk gedrag en mijn fascinatie voor verandering (waarom en hoe veranderen mensen wel/niet), kwamen mensen die vastliepen (zakelijk, persoonlijk, relationeel), vaak bij mij terecht.

Ik merkte dat samen puzzelen aan (persoonlijke) groei – want dat doen we tijdens sessies – mij niet alleen verschrikkelijk veel energie bracht, maar de ander ook echt op weg hielp.

Dat maakte me enthousiast en deed me besluiten coaching formeler aan te pakken. Loyal Heart Coaching was geboren.

Wie ben ik dan?

Xaviera Ringeling, geboren in Utrecht in 1975, van Arubaanse ouders. Een bak levenservaring, deels fantastisch, deels nogal onprettig, zoals dat gaat in het leven. Van beide heb ik veel geleerd en stappen kunnen zetten in mijn bewustwording: van mezelf, van de mensen om mij heen en de interactie daartussen.

No-nonsense, maar kan licht zweven indien nodig. Pragmatisch, maar geloof wel in wonderen. Wetenschappelijke geest, maar word graag verrast door wat ik nog niet weet.

Door de jaren heen aan de slag geweest als journalist, columnist, politicus, leidinggevende, projectleider en ondernemer (online marketing/communicatie).

Getrouwd geweest, gescheiden dus, geen kids, wel katten, in Nederland gewoond en in het buitenland. Veel beleefd, zelden spijt, kritisch, met zachte hand.

Niet goed in gebaande paden, maar die kunnen mensen over het algemeen zelf ook prima vinden én bewandelen.

Kortom: een mens, op deze wereld en dan met een grote drive om anderen – waar mogelijk – vooruit te helpen.