Weet je wat lastig is? Jezelf zijn. Weet je wat nog lastiger is? Niet jezelf zijn. Maar wat is dat, jezelf zijn. Hoe weet je dat je het bent? En wat moet je er dan mee als je dat weet?

Jesses, wat stel jij moeilijke vragen.

Er is natuurlijk niet één antwoord op de vraag “Wie ben ik?”. Want hoewel mensen veel met elkaar gemeen hebben, is uiteindelijk iedereen alsnog uniek.

Maar voor jezelf ontdekken wie je bent en waar je begint en eindigt, is wel belangrijk. Want niet jezelf zijn, is een vermoeiende klus. Hoe verder je van je kern af leeft, hoe meer moeite je moet doen om die persoon (die jij dus niet bent) in stand te houden. Oef, ik word al moe als ik het tik.

Ontdekken wie je nou eigenlijk bent, is een levenslange opdracht. En ja, zoals dat wel vaker het geval is, gaat het niet om de finish, maar om het pad ernaartoe. Oef, zweef je al?

Eén van de stappen op dat pad is zelfbewustzijn. Een hele belangrijke, want als je je niet bewust bent of kunt zijn van jezelf, wordt het lastig om kennis te maken met jezelf.

Dat is waar ik me als coach het grootste deel van mijn tijd op focus: zelfbewustzijn. Soms met een training, soms door een individuele sessie en nu, met leuke challenges.

Challenges?

Ja, gewoon leuke opdrachten die als doel hebben om je bewust te maken van je gedachten, gevoelens en wat je daar dan mee doet.

De komende maanden vind je op mijn instagram regelmatig zo’n challenge. Je kunt gratis meedoen en krijgt dagelijks tips en meer om het maximale uit elke challenge te halen.

Ik doe zelf natuurlijk ook mee en deel mijn eigen ervaringen. Maar ik ben net zo benieuwd naar jullie ervaringen. Die kun je hier, of op insta of in de Claim je Leven Facebook-groep delen. Aanmelden voor die groep, raad ik je sowieso aan. Daar vind je namelijk meer mensen die met zichzelf aan de slag zijn.

De eerste challenge vind je nu al op Instagram. Doe je mee?

Xaviera