Geef het een naampje

“Oké, dan doen we nu de lateral raise,” Mijn personal trainer Nicole kijkt zoals altijd verontrustend enthousiast. Met een grote glimlach geeft ze de gewichten aan. Oef!

“Hoe gaat die ook alweer?” Ik moet het altijd vragen, want ik onthoud de namen van de oefeningen nog steeds totaal niet.

Onverstoorbaar en geduldig doet Nicole het voor. “Ohhhhh, de gehandicapte vleermuis bedoel je?” Zeg ik nu het me begint te dagen.

“De wat?” Nicole kijkt me aan alsof ik een vaag Russisch dialect uit de kast heb getrokken.

“De gehandicapte vleermuis, “ herhaal ik. “Dat is hoe je er na een tijdje uit gaat zien terwijl je bezig bent. Alsof je te korte vleugeltjes hebt en jezelf in de lucht probeert te houden.”

Zelf zie ik het precies voor me en snap ik dus ook exact wat ik bedoel. Nicole lacht nu hartelijk. En hoewel ik meelach, ben ik het er niet helemaal mee eens dat het grappig is. Want het klopt gewoon.

Een paar weken later zijn we weer eens hard aan het trainen. Althans, ik train hard en Nicole observeert hard.

“Ja, nu de Arnold press” Dit keer weet ik wel wat Nicole bedoelt, maar die heet bij mij toch echt heel anders.

“Je bedoelt de ‘Get into the chopper’, toch”

Vragend kijkt Nicole me aan. Ze is inmiddels gewend dat ik soms gekke dingen zeg. Maar deze is ook voor haar nieuw.

In mijn beste Arnold Schwarzenegger zeg ik ‘Get to the choppahhh’” Nicole schiet meteen in de de lach. Weer lach ik mee, maar weer denk ik stiekem ook: “Mijn naam ervoor is beter.”

Het is nog wat weken later dat we aan het klessebessen zijn over precies dit fenomeen. Ik blijk niet de enige zijn met creabea namen voor hele normale oefeningen. En opeens zijn we beide nieuwsgierig.

Want hoe noem jij de oefeningen die je in de sportschool doet. Gewoon bij hun naam? Of heb je een eigen term verzonnen die precies klopt bij hoe de oefening voelt?

Dat willen wij graag weten.

Met Nicole heb ik afgesproken dat ik jullie antwoorden ga verzamelen. En dat we straks mogen stemmen en zo de beste naam kunnen kiezen. Dat wordt dan de naam die we bij Urban Gym gaan gebruiken voor de winnaar.

Dus collegasporters, vertel: hoe noem jij die ene oefening stiekem? De winnaar krijgt straks ook een leuk presentje. Maar belangrijker is meedoen.

Ik ben zo benieuwd!

Xaviera

Hoe noem jij dat? 

Vul het formuliertje in en wie weet wordt jouw term de officiële nieuwe term bij Urban Gym!

Zodat we je kunnen mailen als jouw naam wint
We gebruiken deze gegevens enkel voor het bepalen van de poll en contacten van de winnaar. Geen zorgen dus!
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Toevallig hier terechtgekomen?

Sporten doe ik bij Urban Gym Almere. Een superleuke boutique gym in Almere. Net zo gezellig en uitdagend als het met familie kan zijn, maar dan voor je lijf!

Interesse om er ook (virtueel) te sporten? Kijk dan bij hen op de website.

Meer lezen over mijn avonturen bij Urban Gym Almere? Check dan mijn blog.