Ben ik de coach voor jou?

Het start

Met een goede klik

Bij coaching is het van groot belang dat er een klik is. Deels kun je dat van tevoren niet bepalen, maar hier zijn wat termen die bij mij en mijn coaching passen en die jou misschien helpen om te bepalen of je je aangesproken voelt:

  • No-nonsense
  • Pragmatisch
  • Humor
  • Samen
  • Non-zweverig
  • Zweeft alleen als echt nodig
  • Lachen
  • Veel levenservaring
  • Positief
  • Realistisch

 

Zo werk ik

Wanneer je bij mij aan de bel trekt met een hulpvraag, gaan we eerst samen goed vaststellen waar je precies vastloopt. We bepalen samen concrete doelen die we met de sessies willen bereiken en maken afspraken over wat we gaan doen.

Om je een beetje te leren kennen, vul je eerst een vragenlijst in. Geen 250 vragen, maar een aantal kernvragen die mij helpen om een initieel beeld te krijgen van waar je mee zit en te bepalen of je bij mij aan het juiste adres bent daarvoor.

Die vragenlijst bespreken we in het intake gesprek. Aan het einde van het gesprek weten we dus precies wat je wilt bereiken en weet ik of ik je daarbij kan helpen.

Daarna gaan we aan de slag. We pakken de doelen er bij elke sessie weer even bij en schaven ook bij als dat nodig is. Met behulp van gesprekken, oefeningen en huiswerk, gaan we van de huidige situatie, naar de nieuwe situatie toewerken.

Daarin blijven we zoveel mogelijk met beide benen stevig op de grond. Want hoewel we met je innerlijk aan de slag gaan, moet je op een voor jou prettige manier kunnen opereren in de wereld. We proberen dus zo min mogelijk te zweven en uiteindelijk altijd terecht te komen bij de praktische stappen die je kunt zetten.