Laten we een momentje nemen: ga zitten, schenk een kopje thee voor jezelf in en haal eens diep adem. Het is tijd voor een check-in: hoe gaat het met je doelen?

Ergens dit jaar heb je je van alles voorgenomen. Of dat nou op 1 januari was, op je verjaardag, tijdens die nare breakdown of breakup, op een zondagmorgen. Wanneer het was maakt niet uit. En als het niet dit jaar was, dan was het vorig jaar. En als je ze geen voornemens noemt, ook goed: wensen dan of dromen. Ook dat maakt niet uit.

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 92% van de mensen voorgenomen doelen niet bereikt. Dat is nogal wat. Maar laat je niet uit het veld slaan. Als je dit artikel al aan het lezen bent, ben je op weg naar een plek bij de 8% die wel met succes doelen behaalt.

Eén van de redenen dat doelen vaak het onderspit delven, is …..life! Het moment dat een wens, voornemen of doel ontstaat, loop je over van vastberadenheid en misschien zelfs enthousiasme. Ja, denk je…JA! Dit keer ga ik het doen. Maar de meeste doelen vragen wat tijd voordat ze in volle glorie je dagelijkse realiteit zijn. En mét die tijd, verwateren doelen door werk, sociaal leven, zorgen, drukte, vermoeidheid en noem alle redenen maar op.

Dat is helemaal niet raar. Dat is ook niet lui. Dat is “the human condition”.

Om je doelen te behalen is het dan ook belangrijk om er regelmatig bij stil te staan. Niet alleen omdat je het verwateringsproces zo tegengaat. Maar ook omdat je soms al best goed op weg bent naar je doelen (chapeau), maar je dat om allerlei redenen gewoon niet ziet. Je zit er ook dicht op en dan is het vaak lastig om te zien wat er aan het gebeuren is.

Om je te helpen om wat afstand te nemen én een moment om even echt stil te staan bij waar je staat, wat nog in de weg zit, waar je heen wilt en hoe, heb ik een mini-werkboekje gemaakt.

De reis gaat niet alleen om het eindpunt namelijk, maar vooral om de reis zelf. Cliché? Ja! Waar? Ook ja! Tijd om dus even stil te staan bij je reis.

 

Download je gratis check-in